YA KUSURLARIMIZLA KUSURSUZSAK?

Hiçbir kıyafet askıda durduğu gibi durmaz.
Eski zamanlardan gelen ve insanlık için ihtiyaçtan doğan giyim sonralarda süslenmek, insanları birbirinden ayrıştırmak ve statü belirlemek için kullanılmıştır.
Geçmişten günümüze gelen giyim şekillerini incelediğimizde, giyim konusunda erkeklerin de kadınlar kadar süslenme arzusuna sahip olduklarını ve statü göstergesi belirtmek amacıyla giyindiklerini gözlemliyoruz.
Peki, giyimde, ihtiyaç unsurunun ikinci plana atılıp süslenme ve statü göstergesi amaçlı yapıldığı bu dönemde kendimizi nasıl süsleyeceğimizi biliyor muyuz? Ya da bu soruyu daha gündemdeki hali ile soracak olursak; vücudumuzu ne kadar iyi tanıyoruz? Alışverişe çıktığımızda, vitrinde gördüğümüz her güzel kıyafet acaba bizi de olduğumuzdan güzel gösterebilir mi? Eğer kendi adıma bu soruya cevap vermem gerekirse; tabii ki hayır! Hatta bazen insanı gıpta edecek derecede ince olan mankenlerin giydikleri o harika kıyafetler, bizim vücut proporsiyonumuza göre bizi vasat bir hale sokabilir. O yüzden ilk kural; kendini tanı!.. Hemen şimdi kalk ve eline kağıt, kalem alıp aynanın karşısına geç. Başka insanlardan önce sen, kendi eleştirmenin ol! Kusurlarını (aslında seni diğer insanlardan ayıran özelliklerini) yazmaya başla. Balık etliyim, kısa boyluyum, büyük göğüslere ya da büyük kalçaya sahibim... Saydıklarımdan bir tanesi bile senin özelliklerinden biri olabilir. Bunları güzel bir şekilde kullanmayı bilirsen aslında kusur gördüklerinin senin güzelliğinin bir parçası olduğunu da fark edeceksin.

Haydi başlayalım!.. Eğer aynada gördüğün insanda, göğüslerinin vücuduna oranla büyük olduğundan yakınıyorsan ve hatta kapatıp saklamak istiyorsan hata yapıyorsun. Konuya objektif yaklaşacak olursak; tabii ki aynada gördüğün insan için straplez gibi kıyafetler çok doğru bir tercih olmayacaktır, ama ölçüyü kaçırmadan V yakalar, yalnızca degaje bölümünü açıkta bırakan kıyafetler, ince askılar yerine kalın bantlı kıyafetler sizin güzelliğinizi iyi bir şekilde ortaya çıkarır. Geniş omuzlular için ise, tercih edilmemesi gereken kayık yaka ve vatkalar; dar omuzlara sahip olanlar için oldukça güzel olacaktır. Hatta geniş düşes yakalar, omuz kısmı fırfırlı ve drapeli parçalar size çok yakışacaktır.
Üst bedeninizin alt bedeninize oranla daha geniş olduğunu düşünüyorsanız, dikkatleri üst bedene çekecek kolyeler ve üzerinize tam oturan, dar kıyafetlerden kaçınmalısınız. Üst beden için alt bedeninize giydiğiniz parçalardan daha koyu tonlar kullanmalısınız ki üst bedendeki dikkatleri azaltabilesiniz.
Eğer belinizin kalın olduğunu düşünüyorsanız; omurlarınızı ya da kalçanızı belinize oranla daha geniş göstermeniz gerekmektedir. Derin göğüs dekolteli bir elbise, omuzları geniş gösteren bluzlar ve kuplu ürünler sizi daha iyi gösterecektir. Bele vurgu yapan kemerleri kullanmaktan kacınmalısınız. Eteklerinizde A kesim tercih ederek harika görünen bir proprosiyona kavuşabilirsiniz.
Bir diğer vücut tipi olan, geniş basenlilerin kaçınması gereken ilk ürünler pilili ve kabarık eteklerdir. Düşük belli pantalonlar da tercih etmemeniz gereken ürünlerden biridir. Yuksek belli pantolonlarınızı da pantalonunuzla bütünlük sağlayacak renkte topuklu ayakkabılar ile kombinlerseniz, bacak boyunuz olduğundan uzun gözükecektir. Üst giyimde de daha koyu tonlar tercih edilmeli. Basen hattında biten
ceketler, dikine cizgili ürünler size uygun olacaktır.
Eğer orantısız bir vücuda sahipseniz; boydan tek renk elbise giymek ve elbiseniz ile aynı renkte kemer kullanmak sizi bu durumdan kurtarmış olur.
Eğer bacak boyunuz kısa ise boyunuzu daha da kesecek olan bilekte biten ürünler size uygun değildir. Uzun ceket ve tunikler de sizin boyunuzu daha çok keseceğinden tercihleriniz arasında olmamalıdır. Üst bedeniniz kısa, bacaklarınız daha uzun ise de uzun ceket ve gömlekler tercih etmelisiniz ve tabii ki en iyi kurtarıcınız dikine çizgili ürünler olacaktır.
Yüksek belli pantolon ve etekler sizin vücut proporsiyonunuza uygun olmayacaktır.
Son olarakda kısa boya sahipseniz kombinlerinizde monokrom dediğimiz, tek renk  giyinme stilini kullanabilirsiniz, daha çok vucuda oturan kıyafetler tercih etmelisiniz. Diz üstü etekler ve dar kesim pantalonlar size uygun olacaktır.
Uzun boyluysanız kombinlerde tek renk kullanımı sizi oldugunuzdan daha uzun gösterecektir.
Giyim deyince, önce kadınlar akla geliyor. Kadınlar giyime emek veriyor, kadınlar evlerine emek veriyor, kadınlar işlerine emek veriyor, kadınlar çocuklarına emek veriyor. Tüm kadınların kadınlar günü kutlu olsun.

Sosyal medyada takip etmek istersen;
İnstagtam'da Semra AKOT
Gmail'de Semra AKOT

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

CAN'LARIMIZ TEHLİKEDE

BİR MISRA DAHA...

AMAN ALİ RIZA BEY TADIMIZ KAÇMASIN.